Beton Café 

Donderdag 9 februari | Thema: Proeftuin Afsluitdijk 

Op donderdag 9 februari vond het tweede Beton Café plaats. Tijdens deze bijeenkomst stond het thema binnen cement- en betontechnologie, Proeftuin Afsluitdijk centraal.


Beton Café is een initiatief van Betonvereniging en wordt vier keer per jaar georganiseerd.  Collega’s binnen de beton(bouw)sector ontmoeten en kennis uitwisselen over actuele thema’s die jou bezighouden? Dat is waar het bij het Beton Café om draait!

Dit nieuwe evenement vindt vier keer per jaar plaats en is dé plek voor vakmensen die alles uit het materiaal beton willen halen; nu én na 2030. Want dat we een gemeenschappelijke passie voor beton en een uitdaging voor 2030 hebben, is bekend. De kunst is om groot te denken en klein te starten. 

Alles begint met die eerste stap. Welke stap dat voor jou en ons is om de betonketen te verduurzamen, ontdekken we samen en zal ook aandacht krijgen in de Cafés!

 

Samen bouwen aan de toekomst!
In 2019, 2020 en 2022 stond het thema ‘Panorama Beton’ centraal op het Beton Event. Met deze keuze haken wij in op het overheidsthema ‘Panorama Nederland’. Daarin moedigt het College van Rijksadviseurs (CRa) aan om met een overkoepelende blik te kijken naar de inrichting van ons land voor de komende dertig jaar tot aan 2050. Tijdens het Beton Café wordt in een kleinere groep concreet aandacht besteed en ingezoomd op de uitdagingen voor 2030 op het gebied van:

  • Cement- en betontechnologie
  • Ontwerp en constructie
  • Werkvoorbereiding en uitvoering
  • Onderhoud en reparatie

Het volgende Beton Café staat gepland voor donderdag 22 juni 2023. Houdt deze website en de communicatiekanalen van Betonvereniging in de gaten voor meer informatie. 

 

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren